VAJİNİSMUS NEDİR?

Vajinismus problemi-sorunu, cinsel birleşmenin gerçekleşeceği sırasında kadının istemsiz bir şekilde kasılarak cinsel birleşmeyi hemen hemen imkansız hale getirmesiyle ortaya çıkan bir problemdir. “ Vajinismus Nedir?” sorusunu daha ayrıntılı ifade edecek olursak, kadının cinsel organının yani vajina girişi etrafındaki kaslar cinsel birleşmeye müsaade etmeyecek şekilde istemsizce kasılır ve bu sorun vajinismus – cinsel ilişkiye girememe olarak isimlendirilir.

Kadın vajinasında bir set varmış gibi ifade eder oraya duvar örülmüş gibi bir duygu yaşar. Özellikle kadınların cinsel ilişkiye gireceği sırada oluşan kaygı, korku, ağrı veya kasılmalar bu problemin tetiklenmesine sebep olur.

Vajinimustaki en ciddi problemlerden olan kasılmalar istemli bir şekilde dışı gerçekleşir. Kadının kendi istek ve iradesiyle oluşturduğu bilinçli bir durum asla değildir tamamen istemsiz ve bilinç dışı oluşur.

Vajinismusun görülme şekli kadınlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Kimi kadınlar için cinsel ilişki esnasında, kimi kadınlar  için vajinaya bir cisim girecek korkusu yaşadığında , kimi kadınlarda ise penisin vajinaya  girmesi ile oluşan  ilişkinin ağrılı olması şeklinde gerçekleşen durumlarda görülür.

Vajinismus Problemini Yaşayan 10 kadından birisiniz!

Vajinismus Türk toplumunda kadınların yüzde 10’unda  görülen bir problemdir. Bu sorun  aslında toplumda daha fazla insanın problemi olmakla birliktebu sorunu dile getirmekten utanç duyduklarından dolayı  genelliklebu sorunu eşler ya da kadınlar saklı  tutarlar. Bu sebeple vajinismus vakaları ile ilgili tam bir sayı ve  oran vermek pek mümkün değildir.

Yaşadığımız dönemde oldukça sık karşılaşılan bu sorun genellikle çiftin arasındaki bağı ve evliliği sarsan veya evliliği sonlandırma noktasına getiren ciddi bir vaziyet almaktadır. Çiftin evliliği sonlandıracak aşamaya gelmesindeki temel sebep ise bir uzmandan  yardım almamaları, bilinçsizlik, deneyimsizlik ve en önemlisi bu durumu kimseye paylaşamamalarından kaynaklanmaktadır. Oysaki bu sorun bir uzmandan destek alındığı  taktirde %100 çözüme ulaşmaktadır.

 

 

Vajinismusun Temel Nedenleri Nelerdir?

Vajinismusun bir çok kadın için sorun olmasının temelde sayısız nedeni mevcuttur. Genellikle bu sebepler hem kadının kendisiyle hem partneri ile hem de çevresiyle alakalı olarak oluşabilmektedir.

Bu sebepler arasında; vagina hakkında öğrenilmiş olan hatalı bilgiler, cinsellik ile ilgili yanlış bilgiler, cinselliğin bir günah-suç olarak görülmesi, cinsellikle ilgili dini mitler, hamilelikten kaygı duyma, ev içerisinde yaşanan şiddet ortamı , etraftan duyulan korkutucu hikayeler gibi kişinin bilinçaltında var olan birçok sebep bu soruna sebebiyet vermektedir.

         

 Vajinismus Belirtileri Bende Mevcut Mu?

Vajinismusda karşılaşılan en temel belirti kadındaki istem dışı oluşan kasılmalardır. Bununla birlikte kadınlar cinsel ilişkileri anında vaginanın ağız kısmında  bir set varmış gibi hissederler. Hissettikleri duyumları kanama, yanma,  delinme, yırtılma, patlama  gibi ifade ederler. Panik atak gibi durumlar hissederler. Kendilerini koruma ve savunma çabası içine girerler.

“Vajinama dışarıdan yabancı bir cisim geçecek diye endişeleniyorum. Bacaklarımı kitliyorum. İçimde cinsel istek var, İstiyorum ama istemsiz bir şekilde kasılmalarım meydana geliyor ve ilişkiyi gerçekleştiremiyorum.” Bu ve bunun gibi benzeri belirtiler gerçekleşiyorsa eğer vajinismus sorunuyla mücadele ediyorsunuz demektir.

 

İlk Gece Korkusu!

Vajinismuslu kadınlar çoğunlukla ilk akşam ilk birliktelik korkusu yaşarlar. Hem kulaktan duyma hem yakın arkadaş ortamında hem de aile üyeleri ve  akrabalardanişitilen ilk gece hikayeleri, ilk gece mitleri kaygı seviyesini arttıran en büyük problem haline dönüşmektedir.

Bir çok kişiden duyduğum kadarıyla çoğu kişi hastanelik oluyormuş, çok fazla kanaması olan ve kanamanın zorla durdurulduğu kişiler var, Ağrısı ve acısı olan çokmuş gibi asılsız, uydurma ve bilgisizlikten süregelen duyumlar sebebiyle birçok kadının ilk gece korkusunu ortaya çıkmaktadır.

Yapabilir miyim? Ya ilişki gerçekleşmezse? Bu akşam olmasın halimiz yok, gibi sebepler üreterek ötelenen ve akabinde bu bahanelerin artmasıyla sonuçlanan ilk gece vakası  kadınlar açısından  içinden çıkılmaz bir durum almaktadır.

İlk gece ilişkiyaşayamayan  daha sonrasında bu korkuları içinde büyütüp besleyen kadınlar bir günvajinismusluoldularını idrak etmektedirler. Vajinismus problemiyle yüz yüze olan bu kişiler cinsel birleşme denemelerinde  korku, endişe, kaygı,titreme , eşini itme gibi birçok durumu da beraberinde getirir.

 

Vajinismus Korkulu Rüyanız Olmasın! Çözümü Var!

Vajinismus bazen cinsel işlev bozukluğu olmaktan daha fazla bir anlam ifade edebilir. Ruhsal  birçok sorunun eşlik ettiği psikolojik problemler olabilir.

Ben Vajinismusu olan bir kadın mıyım ne yapmayalım? Utancımdan kime sıkıntımı anlatıcam? Elimde olan bir sebep değil yapamıyorum nasıl gerçekleşecek? Bu ve bunun gibi sorularla kendinizi tükeymeyin. Sizin gibi birçok kadın bu problemlerle Psikolojik danışma  merkezlerinde çözüme ulaşabiliyor. Bu merkezlerden randevu alıp gitmek bile sorunun yarısını çözmeniz anlamına gelmektedir.

Bu konuyla ilgili olarak Cinsel Terapi Danışmanları alanında uzman terapistlersizin sorunlarınız da size rehberlik etmektedir. Bu süreçte vajinismuslu kişilerin geçmişte  yaşadıkları baz alınarak soruna ilişkin ana kaynaklar tespit edilir, çeşitli ev ödevleri ve egzersizler verilerek, ödevlendirmeler yaparak bu sorun çözüme ulaştırılır.

 

            HATAY ANTAKYA CİNSEL DANIŞMAN MEHMET İŞÇİMEN – Hatay Vajinismus

Psk. Mehmet İŞÇİMEN

Detaylı Özgeçmişi için; 
https://www.mehmetiscimen.com.tr/hakkimizda-2/
sayfamızı ziyaret etmelisiniz.

Danışan Yorumları için;
https://www.mehmetiscimen.com.tr/Danisan-Yorumlari/sayfamızı ziyaret etmelisiniz.

Call Now ButtonRANDEVU AL